Katsana, salah satu syarikat yang mengumpulkan pelbagai data berkenaan dengan pemanduan di Malaysia, terkini turut telah melancarkan sebuah aplikasi baru yang dinamakan sebagai DriveMark.

DriveMark ditawarkan untuk pengguna iPhone sahaja buat masa ini.

Melalui DriveMark, ia menggunakan sokongan sensor dan GPS pada telefon untuk mengenal-pasti gerakan. Apa yang menariknya, selain kebolehan untuk memantau kelajuan gerakan, ia juga membolehkan anda mengetahui pelbagai kelakuan seperti sekiranya anda menekan brek dengan kuat, melangkaui had laju, mengambil lencongan tajam dan sebagainya.

Segala data juga disimpan pada telefon bagi membolehkan anda melihat gaya pemanduan anda dari hari ke hari, selain melihat skor pemanduan anda.

Bagi anda yang berminat, anda boleh memuat-turun aplikasi DriveMark ini secara percuma dari AppStore hari ini.

Article from: Amanz.my

Get rewarded for driving safe

Get rewarded for driving safe

Download Now!

Download on Google Play Download on App Store Play

Similar Articles

DriveMark now protects the life of safe drivers

Good news everybody! We woke up last month with a dream. DriveMark should not just encourage and reward safe drivers. We want to go a step further; DriveMark should also...

Tips & Tricks: Improved tracking on Redmi/Xiaomi Note 4 and similar models using MIUI Global 8.5 skin

This week, we are adding a new documentation that will resolve issues with Redmi/Xiaomi Note 4 phones. This article article is meant for Redmi/Xiaomi smartphone users who are facing problems...

Easy Car Organization Hacks

Our car is like our second home. And like home, weā€™d want to keep it comfortable, right? These hacks are super easy to do to keep our car clean and...

Nak menang petrol voucher RM100? Jadilah 7 pemandu terbaik app DriveMarkĀ®

DRIVEMARK HERO CHALLENGE #3 Contest Period: 16-30 November 2017       [...]Read More...

#ShareStreakLah Challenge : Grand Finale

It is very sad for us to end #ShareStreakLah Challenge…. BUT hey, we donā€™t want to sedih-sedih and say goodbye macam tu je. Thatā€™s why we decided to make it...

Kisah Seram di Jalan Raya

CNY dah hampir tiba dah, and we know la u gais excited nak balik kampung or jalan-jalan masa cuti panjang ni. Ada yang lagi suka guna highway, dan ada juga...

ā€˜Carrot and stickā€™ approach still best for errant drivers, says transport minister

Written byĀ Danial Dzulkifly for the MalayMail, 2nd February 2019 SERDANG, Feb 1 ā€” After suggesting last week that no more discounts would be given for traffic fines, Transport Minister Anthony...