Muhammad Hafizi

What does it take to be a super hero?

Should a hero self sacrifice so that Thanos won’t get the infinity stone? OK, we love selfless hero but we love a hero who appreciate the lives of others as much as their own! You safe, others safe. Win-win for everibodi la hor?

Thousands of people have joined our #DriveSaferLah challenges. If you are part of this community, then you are already our hero. 🎉 If you haven’t joined, come la see our latest #DriveSaferLah challenge. Best wor.

Each month, we have ah-may-zing human beings who have driven extra safe and won our challenges.This special post is dedicated to highlight our December top driver, whose his selflessness makes everybody on the road selamat sejahtera. This is his story:

” Hai, nama saya Muhammad Hafizi dari Alor Setar, Kedah. Saya dapat tahu dari kenalan saya berkenaan app DriveMark nih. Mereka mengesyorkan saya guna app ni semasa memandu. Memandangkan saya memandu jarak jauh daripada Hatyai (Thailand) ke Beach Road (Singapore), saya dengan rela hati menggunakannya tanpa mengetahui ada rewards disebalik pemanduan saya.

Pada mulanya saya hanya check 2 hari sekali, tetapi selepas mengetahui bahawa apps ini bukan hanya sekadar apps biasa, saya sering check app ini utk tahu adakah tahap pemanduan saya ini baik atau sebaliknya. Dari hari ke hari, saya dapati pemanduan saya semakin baik. Kelajuan dapat dikurangkan. Braking pun dapat dilakukan dengan cermat, dan cornering dapat saya kekalkan pada tahap 100.

Memang ada perubahan yang ketara dalam pemanduan saya. Dengan app ni, saya dapat mengekalkan tahap pemanduan yg lebih baik. Kerana itulah matlamat saya; utk membawa penumpang selamat sampai ke destinasi yg dituju dengan lebih selamat dan selesa.

Saya tak berniat nak menang semata-mata. Cuma nak baiki pemanduan dengan lebih cermat. Dengan menggunakan applikasi nih dapat kita maintain pemanduan berhemah. Memandu lah dengan cara yg lebih selamat , ingatlah org yg tersayang selalu.”

Get rewarded for driving safe

Get rewarded for driving safe

Download Now!

Download on Google Play Download on App Store Play

Similar Articles

DriveMark now protects the life of safe drivers

Good news everybody! We woke up last month with a dream. DriveMark should not just encourage and reward safe drivers. We want to go a step further; DriveMark should also...

🚗 Malaysia Roadtax Price List (2022 UPDATED)

(Updated for Year 2022 Malaysian Car Roadtax) Is it the time to renew your vehicle roadtax and car insurance? Annual car Roadtax price in Malaysia is calculated based on the...

Sukan SEA – Semi Final Bola Malaysia vs Indonesia

Sekitar perlawanan bola sepak semasa Sukan SEA antara Malaysia dan Indonesia pada 26 Ogos 2017. [...]Read More...

Senarai Harga Roadtax Perodua Myvi (List Lengkap sejak 2005-2021)

Perodua Myvi merupakan satu model yang paling laris terjual di Malaysia. Dari tahun 2006 sehingga 2013, jualan Myvi adalah paling top mengalahkan semua jenama dan model kereta yang lain. Model...

Kisah Seram di Jalan Raya

CNY dah hampir tiba dah, and we know la u gais excited nak balik kampung or jalan-jalan masa cuti panjang ni. Ada yang lagi suka guna highway, dan ada juga...

No Claim Discount (NCD) – The Complete Guide for Malaysia car owners

What is No Claim Discount? How does it help you to save money on motor insurance/motor takaful coverage? No Claim Discount (commonly abbreviated to NCD) is a type of motor...